Rotterdam groeit flink door

Afbeelding: Google Maps

Rotterdam had aan het begin van dit jaar 609.235 inwoners, 23.000 meer dan begin 2009. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Meer dan de helft van de recente groei is het gevolg van de inlijving van Rozenburg in 2010 (12.500 inwoners). Maar los van die eenmalige klapper is ook sprake van structurele groei: er worden meer baby’s geboren dan er mensen overlijden en er komen meer mensen naar de stad toe dan er wegtrekken.

De ‘nieuwe Rotterdammers’ komen uit binnen- en buitenland: in 2010 kwamen 1650 mensen vanuit een andere Nederlandse gemeente naar Rotterdam. Uit het buitenland kwamen 1047 mensen deze kant op.

Trek naar de stad
Het CBS constateert dat Rotterdam, net als Amsterdam en Den Haag, met 3 procent per jaar ongeveer drie keer zo hard groeit als het Nederlandse gemiddelde. De trek naar de stad, die in de jaren negentig juist flink afvlakte, is volgens het CBS weer op gang gekomen doordat nieuwbouw weer meer in en rond de steden plaatsvindt. In Rotterdam wordt vooral in het centrum veel gebouwd, aldus Rijnmond.nl