RijnmondVeilig app waarschuwt bij gevaar in uw omgeving

RijnmondVeilig app waarschuwt bij gevaar in uw omgeving
Vanaf 25 januari is de nieuwe waarschuwings-app van crisiswebsite rijnmondveilig.nl beschikbaar voor Apple en Android smartphones.

De push-notificaties van rijnmondveilig.nl zijn een aanvulling op bestaande waarschuwingsmiddelen zoals NL-Alert en de liveblogs op de crisiswebsite, die beheerd wordt door de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.


De nieuwe applicatie is ontwikkeld na gesprekken met omwonenden in het Rotterdamse Botlek-gebied. Daar woedde afgelopen zomer kort na elkaar een aantal branden, waarbij vlammen en rook in de wijde omgeving te zien waren.

Ook kan met de nieuwe waarschuwings-app zeer lokaal een melding worden verstuurd, iets wat met andere systemen vooralsnog niet kan. “Met de nieuwe toepassing kunnen we tot op een paar straten nauwkeurig een notificatie geven.

De app is te downloaden via Google Play en de Apple App-store. Bij het installeren kunnen mensen aangeven of ze op basis van een vooraf gekozen postcode een alarm willen ontvangen, of bij alle grote incidenten in de regio. De locaties van gebruikers worden niet aan de veiligheidsregio kenbaar gemaakt.

Chat openen