Rijnmondluisteraars helpen zegeltjesplakker aan dertigduizend puntjes

Nederlanders zijn gek op spaaracties, maar Johan Tres uit Rotterdam-IJsselmonde is misschien wel kampioen zegeltjessparen. Hij was zó fanatiek dat hij Radio Rijnmond inschakelde om zijn ultieme doel te bereiken: het bij elkaar schrapen van maar liefst 30.000 punten!

Toen Johan Tres uit Rotterdam-IJsselmonde zijn oproep bij de radioshow Dwars Door Rijnmond deed, had hij niet verwacht dat het meer dan dertigduizend zegeltjes zou opleveren. Zelf is hij al meer dan veertig jaar Gouda’s Glorie-puntjes aan het verzamelen maar die actie stopt in december voorgoed.

Johan Tres wilde in eerste instantie een nieuwe televisie van de zegels ‘kopen’. Een gulle gever stak daar een stokje voor, in positieve zin dan. Die gaf geen zegels, maar een televisie! Dat bezorgde Johan en zijn vrouw Jeanne een ‘probleem’. Wat zouden ze nu gaan uitzoeken bij een bekend warenhuis in winkelcentrum Zuidplein. Uiteindelijk liep het echtpaar de deur uit met een naaimachine, een stofzuiger, een papierversnipperaar en een navigatiesysteem voor de auto.

Daarmee heeft Johan nog vele duizenden zegels over en dus gaat hij nog even door met het zegeltjes-plakken, voordat de actie in december stopt. Het nieuwe doel is: Een wasmachine.

Bron: Rijnmond.nl

Chat openen