‘Reyerdijk Shuttles’ ter vervanging van de tramlijn in IJsselmonde

Reyerdijk
De RET zet vanaf maandag 9 maart twee elektrische wagentjes in die op afroep rijden: de Reyerdijk Shuttles. De shuttle is een elektrisch voertuig geschikt voor maximaal 3 passagiers.


Het elektrische voertuig is niet geschikt voor het vervoeren van rolstoelen en scootmobielen. Ze zijn vooral bedoeld voor mensen die slecht ter been zijn en niet naar overig openbaar vervoer in de buurt kunnen lopen.

Ondanks dat de RET vrij weinig klachten heeft ontvangen over het ontbreken van een stuk van tramlijn 2, wil de RET niet dat er mensen hun huis niet meer uitkomen omdat hun tram niet rijdt. Het gaat om een proef om te kijken of er behoefte aan is.

De elektrische wagentjes rijden van maandag tot en met vrijdag van 07.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 18.00 uur tussen tramhaltes Kreekhuizenlaan en winkelcentrum Keizerswaard.

Bewoners kunnen de shuttle reserveren door te bellen naar de chauffeur op telefoonnummer 06-10088254. De RET heeft flyers laten drukken die de komende dagen in de omgeving van het traject zullen worden uitgedeeld.

Chat openen