Renault Kadjar en Captur populair bij autodieven door keyless entry

Renault Kadjar en Captur populair bij autodieven door keyless entry
De afgelopen periode zijn alleen al in IJsselmonde minstens drie auto’s van het merkt Renault gestolen. Het gaat dan voornamelijk om de populaire modellen Kadjar en Captur.

In alle gevallen gaat het om auto’s met een zogenaamde keyless entry. Met deze techniek hoef je geen gebruik meer te maken van een ‘ouderwetse’ sleutel. Als de sleutel op enkele meters van de auto is, kun je de auto eenvoudig openen. Het lijkt ideaal.


De keyless entry zendt echter continu signalen af die door autodieven onderschept en versterkt kunnen worden. Op die manier kunnen dieven op een erg makkelijke manier je auto zonder schade stelen. Een professionele dief is binnen 20 seconden met je auto er vandoor.

Er zijn al autofabrikanten die deze sleutels hebben voorzien van bewegingssensoren. De sleutel schakelt zichzelf dan uit als er een half uur geen beweging is geweest.

Heb je zo’n systeem nog niet, dan is het raadzaam je sleutels in een metalen blikje, een speciale sleutelhoes of een speciaal sleutelbakje te doen.

Chat openen