Publieke Omroep wil minder Opsporing Verzocht

Publieke Omroep wil minder Opsporing Verzocht
In deze tijd van veel zaken die het daglicht niet kunnen verdragen, komt de NPO met een bijzonder besluit betreffende Opsporing Verzocht.

De uitzendingen van het immens populaire programma Opsporing Verzocht, moet van de NPO en AVROTROS per 1 januari aanstaande drastisch worden ingekort. Een uitzending moet straks ingekort worden van bijna vijftig minuten naar 30 minuten.


Bovendien wordt het uitzendtijdstip een uur verlaat van 20.30 naar 21.30 uur. De coördinator van het Landelijk Team Opsporingscommunicatie, Franki Klarenbeek, is woest. “Hierdoor kunnen wij veel minder zaken behandelen dan wij zouden willen.”

Daar komt nog bij dat de NPO voornemens is om in de zomermaanden het programma veertien weken van de buis te halen. “Maar criminaliteit stopt niet in de zomer”, aldus Klarenbeek. “Zo’n lange zomerstop brengt de continuïteit ernstig in gevaar.”

AVROTROS blijft in gesprek met de NPO om er samen voor te zorgen dat Opsporing Verzocht een voorname plek in de programmering behoudt en net zoveel zaken als nu kan blijven oplossen.

Chat openen