Prinses Margrietschool in de finale Hollywood In De Klas

Het Rotterdamse kinderfilmproject Hollywood in de Klas (HIDK) heeft dit jaar hulp gekregen van leerlingen van VMBO Palmentuin. De jongeren hebben voor het HIDK Talenthouse 2.0 zestien korte films gerealiseerd. Bijzonder is dat de jonge filmmakers als kind hebben meegedaan aan HIDK toen zij nog op de basisschool zaten.

Kinderen van de Prinses Margrietschool in IJsselmonde na de bekendmaking dat ze een finaleplaats hebben. Foto: TV-IJsselmonde

Verhaalideeën van de kinderen zijn omgezet in werkbare scripts, die zijn verfilmd en gemonteerd door de VMBO-leerlingen. Onder begeleiding hebben de kinderen ook een soundtrack bij hun film gemaakt. Niet zo gek dus dat alle deelnemers staan te trappelen van ongeduld om hun film in première te zien gaan. Maar niet alleen de kids kijken er reikhalzend naar uit, ook ouders kunnen niet wachten hun kroost in actie te zien. Bij de try out eerder dit jaar barstte de Palmentuin met 275 aanwezigen bijna uit haar voegen.

Hollywood in de Klas
In HIDK leren kinderen over film en beeldtaal door met de eigen klas een film van vijf minuten te bedenken en te maken. Naast theorie- en praktijklessen over filmen en script schrijven, leren de kinderen hun filmpje zowel online als offline te promoten. Het van oorsprong Rotterdamse film- en mediaproject werd in 2005 gelanceerd en is met 65 deelnemende scholen aan deze zevende editie uitgegroeid tot het grootste filmfestival voor basisscholen in Nederland. Tijdens zeven premières in heel Nederland wordt gestreden om twaalf finaleplaatsen. De grande finale op dinsdag 26 juni is, na vijf jaar bij het IFFR te hebben plaatsgevonden, verhuisd naar de mooiste bioscoop van Nederland (die helaas niet in Rotterdam staat): Pathé Tuschinksi in Amsterdam.

Chat openen