PostNL laat inwoners van IJsselmonde links liggen

PostNL laat inwoners IJsselmonde links liggen
Met het verdwijnen van het PostNL loket bij het Jumbo filiaal in winkelcentrum Keizerswaard, heeft IJsselmonde geen volwaardig postkantoor meer. Een simpele dienst als bijvoorbeeld een kenteken overschrijven is in IJsselmonde nu niet meer mogelijk.


PostNL is als enige postvervoerder in Nederland verplicht om een basispakket van diensten aan te bieden binnen een straal van 5 kilometer

Ondanks het wegvallen van het laatste loket in IJsselmonde, voldoet het postbedrijf nog wel aan de landelijke regels. Zo is er voor mensen in Lombardijen op de Slinge (2,4 km) een postagentschap in The Read Shop. Voor het middengebied kunt u bijvoorbeeld naar Office Centre, Van ‘t Hoffstraat 5 in Barendrecht (circa 2 km) en bewoners in Beverwaard kunnen terecht bij Sanders Bolnes, Amerstraat 12 in Ridderkerk (2,5 km).

Dit is voor de inwoners van IJsselmonde (bijna 61.000 inwoners) natuurlijk verre van ideaal. Dit gebied kent veel senioren die deze afstand niet kunnen lopen en zijn daardoor aangewezen op familie, vrienden of buren, of de wijkbus.

Inlever- of ophaalpunten voor pakketten zijn er op de Spinozaweg, Kerstendijk, Bredenoord, Sportsingel, Prinsenplein, Oude Watering en Rhijnauwensingel. Op deze locaties kunnen ook postzegels worden gekocht.

Bewoners hopen dat het postbedrijf snel weer een volwaardig loket opent.

Chat openen