Portefeuillehouder Norbert Swaneveld: Roadshow voor herhaling vatbaar

De roadshow in IJsselmonde is voorbij, maar als het aan portefeuillehouder Norbert Swaneveld ligt, dan wordt het zeker nóg een keer georganiseerd.

Het weer was er die dag eigenlijk perfect voor, de temperatuur was goed en het was droog. De zon heeft zich amper laten zien maar dat is op evenementen zoals deze precies goed. De auto’s stonden in een lange rij te wachten totdat ze de tent in konden rijden waar hun auto aan allerlei tests zou worden onderworpen. Eerdere roadshows gaven namelijk een nogal somber beeld van de conditie waarin sommige auto’s verkeerden.

Tevens betrad rond 16.30 uur de 1000ste bezoeker van alle gehouden roadshows het terrein aan de Herenwaard. De heer Flanegin was de gelukkige. “Ik durfde niet naar een eerdere roadshow te komen omdat mijn auto te oud was. Ik heb pas een nieuwe auto gekocht en nu heb ik meteen prijs!“ Zijn auto werd gratis compleet en grondig gereinigd.

Matige resultaten
In vergelijking met de vorige locaties scoort ook IJsselmonde matig als het gaat om autoveiligheid. Er werden 191 auto’s gecontroleerd en er kwamen 725 bezoekers langs. Euromaster constateerde dat 20% versleten banden en 50% afgekeurde remvloeistof had. Schadenet merkte dat 30% van de koplampen niet goed was afgesteld wat minder zicht op de rijbaan geeft. Pearle Opticiens verrichtte 100 oogmetingen. Daarvan had 70% een bril nodig maar droeg deze niet. Carglass heeft bij 180 auto’s de ruiten gegraveerd met het kenteken. Nieuw op de roadshow was dat rijschool Blad bezoekers de gelegenheid gaf om het schadevrij inparkeren weer eens goed te oefenen.


Chat openen