Politie zoekt nog steeds naar daders busovervallen

getuigen-gezocht-busovervallen
Op vrijdag 19 augustus en zaterdag 20 augustus is er tot twee keer toe een buschauffeur overvallen in de omgeving van winkelcentrum Keizerswaard.

Overval vrijdag 19 augustus
In de nacht van donderdag 18 op vrijdag 19 augustus rond half 1 ’s nachts stapt op de Groeninx van Zoelenlaan bij de halte Keizerswaard een man de bus in. Hij bedreigt en slaat de buschauffeur en schreeuwt dat hij geld wil. Vervolgens komt een tweede man achter een boom vandaan en roept naar de man met het vuurwapen dat hij mee moet komen en op moet schieten.

De overvallers gaan er vandoor met wat contant geld uit de kassalade. In de bus zaten nog twee passagiers, maar niemand raakte gewond. De omgeving is uitgekamd onder andere met een speurhond, maar helaas is er nog niemand aangehouden.


Overval zaterdag 20 augustus
Zaterdagavond 20 augustus rond 23.00 uur stappen twee mannen de bus in op de Groeninx van Zoelenlaan bij de halte Klein Nieuwland. Deze halte ligt niet ver van winkelcentrum Keizerswaard. Zij bedreigen de buschauffeuse en een passagier met een vuurwapen en eisen geld. Als ze dit niet krijgen, gaan ze er vandoor.

De overvallers rennen weg in de richting van de Oordenbuurt. Niemand raakte gewond, maar de buschauffeuse en de passagiers zijn erg geschrokken. Aan hen is slachtofferhulp aangeboden. De omgeving is uitgekamd, maar helaas is er nog niemand aangehouden.

Signalement
De verdachten hebben een getinte huidskleur. De een is rond de 1.60 meter lang; de ander rond de 1.75 meter. Bij de overval op 19 augustus droeg één van de overvallers een Nike-petje. Hij had onder zijn zwarte jas een groen trainingsjasje met capuchon. Deze man werd tussen de 18 en 22 jaar oud geschat.

Vragen
– Wie (her)kent de mannen?
– Wie was getuige van de overval en heeft nog niet met de politie gesproken?
– Wie heeft andere informatie die kan helpen in het onderzoek?

Tips kunt u doorgeven via het tipformulier of door te bellen naar de gratis opsporingstiplijn op nummer 0800-6070. Anoniem uw tip doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Chat openen