Politie zet hoog in op scooterdiefstallen en inbraken

Politie zet hoog in op scooterdiefstallen en inbraken
Diverse eenheden in Rotterdam-Zuid zetten hoog in op scooterdiefstallen en inbraken. Vanmiddag nog werden twee jongens aangehouden voor scooterdiefstal. Tevens vond de politie inbrekerswerktuig bij de twee.


In de zomermaanden is er een merkbare stijging van scooterdiefstallen. Ook het aantal inbraken stijgt omdat bewoners sneller een raampje of deur op een kier open laten staan.

De politie en een team van Stadsbeheer staan regelmatig met een informatiebakwagen op winkelcentra. Hier kunnen bewoners informatie krijgen over welke stappen zij kunnen nemen om de kans op inbraak te verkleinen.

Scooterdiefstallen komen erg vaak voor. Soms voor joyriding, maar ook om ze te strippen en de kappen en andere onderdelen te verkopen. Een scooter op slot zetten is natuurlijk een must, maar nog beter is het om de scooter met een kettingslot ergens aan vast te leggen.

Nog niet zolang geleden werd namelijk in een busje diverse gestolen scooters aangetroffen. De dieven tilden de scooters gewoon in het busje.

De jongens die werden aangehouden, hebben de nacht op het politiebureau doorgebracht. Zij zullen zich later ook nog moeten verantwoorden voor het inbrekerswerktuig. Mogelijk worden nog meer aanhoudingen verricht en in het mooiste geval enkele inbraken opgelost.

De politie vraagt vooral om zoveel mogelijk verdachte situaties te melden. “Misschien hebben we op dat moment niet direct een auto beschikbaar, maar zo krijgen we wel een goed beeld waar meer gesurveilleerd moet worden.”