Politie Rotterdam vindt 2 miljoen euro en 600 kilo cocaïne


woontoren aan de Strevelsweg
De politie Rotterdam heeft in een woontoren aan de Strevelsweg en in een woning aan de Lange Hilleweg afgelopen zondag totaal 600 kilo cocaïne gevonden.

Agenten kregen van een bewoner van de woontoren informatie dat onbekende personen, met goedgevulde boodschappentassen, vaak de lift naar de bovenste verdieping namen. Ze spraken geen of nauwelijks Nederlands. De bewoner vertrouwde de onbekende personen niet.


Zowel met uniform als in burger, hielden agenten het pand een paar dagen lang in de gaten. Als één van de agenten een voor de politie bekende drugscrimineel ziet, gaat het in een stroomversnelling.

In de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 november deed de politie een instap op beide adressen. In de woontoren aan de Strevelsweg was 300 kilo cocaïne verstopt in een verborgen ruimte. Daar lag ook een vuurwapen en munitie.

Op de Lange Hilleweg zijn twee mannen aangehouden. Daar vond de politie ook 300 kilo cocaïne. De twee aangehouden personen zijn 29 jaar en hebben geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland.

Nader onderzoek naar een auto leidde de politie naar een woning aan het Kruisplein. De politie hielden daar een 36-jarige man en een 58-jarige vrouw aan. Zij waren in het pand geld aan het tellen. Ook zij hebben geen vaste woon- of verblijfplaats.

Na hun aanhouding werd het geld en de auto in beslag genomen. De politie telde bijna 2 miljoen euro aan contanten.

Chat openen