Politie Rotterdam brengt grote slag toe aan georganiseerde wietteelt

In een actie tegen georganiseerde wietteelt heeft de politie, onder leiding van het Openbaar Ministerie, maandag in Rotterdam invallen in woningen en bedrijfspanden gedaan, waaronder in een pand in Lombardijen (foto’s).


De politie arresteerde totaal vier mannen in de leeftijd van 29 tot 32 jaar. Daarnaast werden vijf vuurwapens, munitie, grote sommen contant geld, dure sieraden en diamanten in beslag genomen.
Inval Vergiliusstraat in verband met georganiseerde wietteelt

Gedurende het onderzoek is er in een eerder stadium al een aantal kwekerijen opgerold. In totaal werden er afgelopen maandag drie hennepkwekerijen ontmanteld. Eén van de kwekerijen was nog in aanbouw. Deze productielocatie zou naar schatting ruimte bieden aan 800 planten.

De hennepkwekerijen bleken uiterst professioneel ingericht en vermoedelijk goed voor een grote productie op jaarbasis. De politie denkt hiermee dat een belangrijke speler binnen de georganiseerde hennepteelt een slag is toegebracht.
Politie Rotterdam brengt grote slag toe aan georganiseerde wietteelt

De hennepteelt was voor de broers lucratief. Dit bleek uit de grote hoeveelheid luxe goederen die werd aangetroffen en die vermoedelijk met crimineel geld is aangeschaft.

Zo nam de politie 137.220 euro aan contanten in beslag, maar ook diamanten met een waarde van tienduizenden euro’s en vele dure sieraden. Verder legde de politie beslag op vijf auto’s en een driewielige motor.

Bron: Politie.nl

Chat openen