Politie lost enkele waarschuwingsschoten na woningoverval

waarschuwingsschoten na woningoverval
Een bewoner van een appartement aan de Heindijk in IJsselmonde is beroofd in zijn appartement. De politie heeft in Pendrecht twee waarschuwingsschoten gelost om de verdachte overvaller aan te houden.

De verdachte zou samen met nog een man hebben geprobeerd om in een galerijwoning aan de Heindijk iets te verkopen. Eenmaal binnen greep een van de mannen een sieraad, waarna ze wegreden in een witte Seat.


Agenten zagen de wagen in de Midddelharnisstraat in Pendrecht rijden, maar de bestuurder rende weg toen de politie een stopteken gaf. Na twee waarschuwingsschoten gaf de man zich over. Na onderzoek bleek echter dat deze man niets met de woningoverval te maken had en werd hij op vrije voeten gesteld.

Niet veel later werd in dezelfde straat in Pendrecht een tweede auto aangehouden. Hier zaten vijf man in. Ook bij deze aanhouding was een waarschuwingsschot noodzakelijk. De politie onderzoekt de zaak en de rol die de inzittenden eventueel bij de diefstal hebben gehad.

Hoewel een auto in beslag is genomen en arrestanten zijn gemaakt, zoekt de politie getuigen van de woningoverval in de flat Mullerstee aan de Heindijk of van het vluchten van de verdachten.

Chat openen