Politie houdt overvaller aan in Rotterdam

De politie heeft dinsdagavond een 31-jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van een overval aan de Haagoord in Rotterdam-IJsselmonde.

Een 34-jarige autohandelaar uit Leeuwarden kwam dinsdagavond samen met twee andere mannen naar een woning aan de Haagoord. Zij hadden daar een afspraak om een auto te kopen.

Eenmaal in de woning bedreigden drie verdachten hen met vuurwapens en een mes. De autohandelaar en zijn twee vrienden werden vastgebonden en beroofd van geld en diverse sieraden. Vervolgens vluchtten de drie verdachten de woning aan de Haagoord uit. De drie slachtoffers konden zichzelf losmaken en renden nog achter de verdachten aan. Maar die konden ze niet meer inhalen.

Omdat een kenteken van een vluchtauto bekend was, was de actie van de politie gericht op het snel vinden van dit voertuig. Alle politie-eenheden in de omgeving werden van informatie voorzien en keken uit naar de auto. Ook werd het kenteken in het ANPR systeem verwerkt. Dit leidde ertoe dat de auto rond middernacht werd aangetroffen op de Rechthuislaan in Rotterdam. De 31-jarige bestuurder, en tevens bewoner van de Haagoord, werd direct aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.

Het overvallenteam heeft een onderzoek ingesteld naar de juiste toedracht van de overval.


Chat openen