Politie en Keizerswaard werken samen tegen fietsendiefstal

Zoals op veel drukke plaatsen worden ook bij winkelcentrum Keizerswaard fietsen (en bromfietsen) gestolen. Om dit tegen te gaan werken de politie en het winkelcentrum samen.

Onlangs zijn bij de stallingen grote spandoeken gehangen met doordringende ogen van een politieman en de tekst “Fietsendief – Je bent gezien”.

Buiten dat dit een psychologisch effect heeft is dat ook daadwerkelijk zo. Op en rond het winkelcentrum hangen namelijk veel veiligheidscamera’s. Bij aangifte van diefstal van een fiets worden de beelden aan de politie overhandigd. Op deze manier is al menig fietsendief tegen de lamp gelopen. Ook werkt de politie met lokfietsen en lokscooters. Al heel wat dieven zijn hierin getrapt.

Bij het winkelcentrum is ook een camerabewaakte fietsenstalling aan de zijde van de Herenwaard. Binnen de hekken staat uw fiets goed in beeld van diverse bewakingscamera’s. Maar het is natuurlijk belangrijk om uw fiets goed op slot te zetten, liefst met een extra slot aan een vast voorwerp zoals een fietsenrek.


fietsendief_keizerswaard

Chat openen