PLUS intensiveert samenwerking met de Voedselbank

Supermarktketen PLUS intensiveert haar samenwerking met Stichting Voedselbanken Nederland. Producten die niet meer verkocht kunnen worden in de supermarkt, maar nog wel geschikt zijn voor consumptie , levert PLUS aan de Voedselbank. Op deze manier helpt PLUS gezinnen die in Nederland onder de armoedegrens leven en gaat zij verspilling van voedsel tegen.

“De samenwerking met de Voedselbank sluit aan bij onze merkwaarden Aandacht en Verantwoord”, stelt Eric Leebeek, Commercieel directeur van PLUS. “PLUS is volop bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Duurzaamheid speelt een grote rol in de bedrijfsvoering en het assortiment. Daarbij zijn zowel een verantwoorde herkomst van de producten, gezondheid, het milieu als maatschappelijke betrokkenheid van belang.” PLUS is een organisatie van zelfstandig ondernemers. Zij zijn sterk verbonden met hun directe omgeving en een aantal van hen werkt al geruime tijd actief samen met de Voedselbank. De supermarktketen en de Voedselbank hebben verschillende gesprekken gevoerd en dit heeft geresulteerd in een samenwerkingsovereenkomst. Leebeek: “De uitgangspunten die we gezamenlijk hebben vastgesteld bevorderen de reeds bestaande lokale initiatieven en bieden ook andere PLUS supermarkten, onze distributiecentra, de regio’s en het servicekantoor de mogelijkheid om een bijdrage te leveren.”

Voedselveiligheid gegarandeerd
De producten die PLUS aan de Voedselbank doneert kunnen niet meer verkocht worden in de supermarkt, maar zijn nog wel geschikt voor consumptie. Daarbij kan worden gedacht aan producten die tegen de houdbaarheidsdatum lopen, producten met een verkeerd etiket of producten waarvan de verpakking niet aan de gewenste kwaliteit voldoet. Uitgangspunt bij donatie van producten aan de Voedselbank door PLUS is dat de voedselveiligheid van het product is gegarandeerd.

PLUS Lombardijen
Pliniusstraat 2-4
3076AH Rotterdam
Tel. 010-2919325

Chat openen