Pinnen in de taxi

In alle publiekstaxi’s van de Rotterdamse Taxi Centrale (RTC) kun je nog deze zomer betalen met je pinpas. Nagenoeg alle vijfhonderd voertuigen zijn momenteel uitgerust met een betalingssysteem. Door klanten de mogelijkheid te geven om elektronisch te kunnen betalen hoopt het bedrijf het aantal overvallen te verminderen.

“Taxi’s zijn eigenlijk rijdende winkeltjes. En je moet er in mijn ogen als bedrijf alles aan doen om het voor de overvallers zo onaantrekkelijk mogelijk te maken”, vertelt Sjaak de Winter, directeur van de RTC. “Daarnaast is het natuurlijk voor onze klanten een extra service. De landelijke trend is dat steeds meer mensen met pin betalen, en het is eigenlijk bijzonder dat dit in de taxi nog niet kon. De techniek is nu zo ver gekomen dat dit wel mogelijk is. Maar om contante betalingen helemaal af te schaffen is het nog veel te vroeg.”

Volgens De Winter moesten de meeste taxichauffeurs even over een drempel heen, maar beseffen ze nu dat de mogelijkheid van betalen met een pinpas juist voor extra ritten kan zorgen. “Mensen die na een avondje stappen geen contant geld meer op zak hebben kunnen nu toch gewoon een taxi instappen, zonder eerst langs een pinautomaat te rijden of iets dergelijks.”

De operatie is voor de RTC een behoorlijke investering. “Dit kost een hoop geld, maar dat is het ons waard. Overigens moet ik zeggen dat wij worden gesteund door het minsterie van Economische Zaken, omdat dit zeer duurzame plannen zijn. Wij hebben de verwachting dat wanneer mensen weten dat het mogelijk is, zij steeds meer gebruik gaan maken van pinnen in onze taxi’s.”

Het was overigens al langere tijd mogelijk om met een creditcard je rit te betalen bij taxi’s van de Rotterdamse Taxi Centrale, meldt MetroNieuws.nl