Pas op met oversteken

Ongeluk oversteek bij Maasstad ziekenhuis. Foto: IJsselmondeNieuws.nl

Monique Stam is een opmerkzame bewoner die op www.ditkanbeter.nu haar punt over haar buurt maakte: de onveilige oversteeksituatie bij het Maasstad Ziekenhuis. “Iedere keer valt me weer op hoe onveilig de situatie vanaf de tramhalte is.”

“En het zijn er veel, wel duizenden per dag, bezoekers en leerlingen van het Albeda College. Recent zijn er stoplichten aangebracht, maar ik heb ook al gezien dat mensen niet voldoende tijd hebben om over te steken omdat het licht voor auto’s al weer snel op groen springt.”

Volgens Stam is de beste oplossing een zebrapad. Zo worden auto’s gedwongen om te stoppen. En voetgangers voelen zich veiliger. Monique Stam vervolgt: “De hele route vanaf de haltes van het openbaar vervoer naar het ziekenhuis is niet logisch. Als je bent overgestoken vanaf de tram- of bushalte, moet je eerst nog een stuks naar links, voordat je de brug naar het ziekenhuis bereikt. ” De situatie vanuit het station is zo mogelijk nog gevaarlijker. “Want ook aan de andere kant van de Spinozaweg ontbreekt een goed aangegeven oversteekplaats.”

Tekst: Cobi Van Mourik DeWeekkrant.nl/Havenloods-Zuid

Chat openen