Parkeerverbod buiten de vakken in de Zenobuurt Lombardijen

Parkeerverbod buiten de vakken in de Zenobuurt Lombardijen
De gemeente heeft in 2017 de straten vernieuwd in de Zenobuurt. Na oplevering van de vernieuwde buitenruimte bleek dat er in de directe omgeving van Station Lombardijen veelal buiten de parkeervakken wordt geparkeerd.

Veel parkeervakken in de Zenostraat en zijstraten, tot aan de Pythagorasweg, zijn echter niet bezet. De gemeente zegt verschillende meldingen van bewoners te hebben ontvangen dat door het parkeergedrag schade zou zijn ontstaan doordat auto’s (noodgedwongen) over het voetpad en door groenstroken rijden.


De gemeente is nu van plan om tussen 26 en 30 november een parkeerverbod in te voeren waardoor het niet is toegestaan om te parkeren buiten de aangewezen parkeervakken. Er worden verbodsborden bij het begin en het einde van de zone geplaatst.

Een bewoonster van Het Zonnelicht aan de Aristotelesstraat vind dit echter onzin. Door het parkeerverbod verdwijnen 50 à 60 parkeerplaatsen terwijl er nu al geen parkeerplekje te vinden is. Zij denkt ook niet dat dit dé oplossing is.

Een andere bewoner juicht de beslissing van de gemeente juist weer toe. Hij woont zelf in de Zenostraat en daar is overdag plek genoeg, zegt hij. Ze zullen alleen iets verder moeten lopen.

Automobilisten die nu nog buiten de vakken parkeren, krijgen een flyer onder de ruitenwisser dat ze binnenkort in overtreding zijn en een boete riskeren.

Chat openen