Pameijersportfestijn bij Sparta-Feyenoord een groot succes!

Donderdag 12 juli organiseerde de honk- en softbalvereniging Sparta-Feyenoord een sportfeest voor de Pameijer, het Werkcentrum Ridderkerk.

De vereniging wilde op deze manier de Pameijer bedanken voor de al jarenlange samenwerking. “Drie keer per week maken cliënten van het werkcentrum van de Pameijer ons complex schoon. Dit doen ze al jaren tot volle tevredenheid voor beide partijen. Wij worden op die manier geweldig geholpen met een schoon complex en de cliënten hebben werk waar ze met veel plezier naar toe gaan en vol trots over vertellen,”aldus Petra Siepman, voorzitter van Sparta-Feyenoord. “Ieder jaar bedanken we ze met een gezellige dag, maar dit jaar hebben we met behulp van een sponsor en de jongeren van de vereniging het groter aangepakt en een sportdag aan alle cliënten van het werkcentrum Ridderkerk aangeboden. “

De dag werd georganiseerd en begeleid door jonge leden van Sparta-Feyenoord, allen tussen de 15 en 21 jaar oud. Er werd gestart met een gezamenlijke warming-up om alle spieren los en soepel te maken. Daarna was er even een momentje voor een groepsfoto, waarna de deelnemers in groepjes uiteen gingen om allerlei sport- en spelactiviteiten te doen. Natuurlijk waren er activiteiten die met honkbal te maken hadden, zoals gooien, waterballonnen slaan en honklopen (met ski’s).

Als afsluiting is er een G-honkbalwedstrijd gespeeld tussen de Sparta-Feyenoord begeleiders en de cliënten van de Pameijer, die de laatste natuurlijk dik wonnen. G-honkbal is een variant van honkbal, vorig jaar geïntroduceerd door de KNBSB, waar de spelopzet zo eenvoudig is dat iedereen mee kan doen. Zoals de slogan luidt: Iedereen schittert! En dat deden de deelnemers allemaal op donderdag 12 juli. De dag werd afgesloten met een geweldige BBQ, die na alle inspanning heel goed smaakte. En met een goodiebag waar onder meer de groepsfoto inzat, gingen alle deelnemers en hun begeleiders heel tevreden huiswaarts. Alle partijen vonden het een waanzinnig leuke dag die absoluut herhaling verdient. Het mooie weer was hierbij nog een geweldige bonus.

Chat openen