Paashaas en Konijn-Hop op kinderboerderij de Kooi

Op zaterdag 19 april komt de Paashaas langs op kinderboerderij de Kooi in Lombardijen. Uiteraard zal hij eieren verstoppen die gezocht en geverfd mogen worden. Maar er zal ook een demonstratie gegeven worden met Konijn-Hop.

Om 12.00 uur sluit het hek van de Kooi, zodat de Paashaas zijn best kan doen om alle eieren te verstoppen. Om 13.30 uur opent de Paashaas het voorhek. Alle kinderen tot 10 jaar, mogen 2 eieren gaan zoeken. Bij de tafels staan de verf en de kwasten al klaar!
De Paashaas heeft ook 3 gouden eieren verstopt. Wie zo’n ei vindt, kan ‘m bij de Paashaas inleveren voor een verrassing. Naast het eieren rapen en verven kan er ook geknutseld worden. Zo kunnen voor de paastakken versieringen worden gemaakt.

konijn-hop

Tussen 14 en 15.00 uur zullen de kinderen van de konijnenclub een demonstratie Konijn-Hop geven. Deze sport, die is over komen waaien uit Duitsland, vormt de basis voor een goed en aangenaam contact met je konijnen en draagt zorg voor goede beweging voor het konijn.

De kinderen van de konijnenclub komen één keer in de 2 weken bij elkaar om alles te leren over het voeren, verzorgen van en het fokken met konijnen. Konijn-Hop willen zij u graag laten zien!

Een bezoek aan de overige dieren mag vanmiddag natuurlijk niet ontbreken: neem maar eens een kijkje bij de kuikens die in de week voor Pasen uit het ei gekropen zijn. Of ga eens knuffelen met de jonge geitjes en konijntjes. Ook een bezoekje bij de schapenlammen mag is altijd leuk!

Eén van de drie varkens verwacht een dezer dagen biggetjes. Zouden ze er al zijn? Dat blijft nog even een verrassing. De toegang tot de boerderij en het meedoen aan de Paasactiviteit zijn gratis.

Locatie:
Kinderboerderij de Kooi
Maeterlinckweg 85
3076 GA Rotterdam


Chat openen