Overeenkomst Fietswinkel Prinsenplein en DG IJsselmonde

Vanmiddag hebben Osman Koyuncu, bedrijfsleider van Fietsenwinkel Prinsenplein en Sven de Langen, portefeuillehouder Werkgelegenheid en Onderwijs van de deelgemeente IJsselmonde een intentieovereenkomst ondertekend.

Doel van deze overeenkomst is om te onderzoeken of het mogelijk is om op of nabij het Prinsenplein een Leerwerkbedrijf te starten. Dit Leerwerkbedrijf zou zich moeten gaan richten op reparatie en verkoop van tweewielers maar ook producten, zoals bijvoorbeeld rollators en scootmobiels.

Osman Koyuncu heeft vorig jaar samen met andere ondernemers op het Prinsenplein, bewoners en jongeren de handen ineen geslagen om de leefbaarheid op het Prinsenplein te verbeteren. Zo hebben zij op het Prinsenplein een Paasbrunch georganiseerd en een grote activiteit rondom het EK voetbal. Verder loopt er op dit moment een aantal jongeren stage bij de fietsenwinkel en hebben een paar jongeren een bijbaantje.

Osman Koyuncu is erg tevreden over deze gang van zaken en wil een en ander uitbreiden om zowel iets voor de jongeren te betekenen als op een positieve manier bij te dragen aan het klimaat op het Prinsenplein. Zijn wens is dan ook om een Leerwerkbedrijf op te gaan starten en daarmee zijn onderneming uit te breiden.

De wens van Osman Koyuncu om iets voor jongeren en de leefbaarheid te betekenen past in de nieuwe manier van werken die de deelgemeente voorstaat. Enerzijds gaan jongerenwerk, ondernemingen en onderwijs nauwer samenwerken en nemen daardoor meer verantwoordelijkheid voor het welzijn en de leefbaarheid in de wijken. Anderzijds gaat de overheid meer inzetten op regie en sturing.

Na de ondertekening gaat de ondernemer aan de slag met een businessplan. Hierbij krijgt hij ondersteuning van de deelgemeente. Beide partijen (Fietsenwinkel Prinsenplein en deelgemeente) besluiten op basis van dit plan of het mogelijk is om een Leerwerkbedrijf te starten.

Bron: Deelgemeente IJsselmonde
Foto: Rob Kamminga


Chat openen