Osman Koyuncu winnaar cultuurprijs IJsselmonde 2012

Osman Koyuncu heeft de Cultuurprijs IJsselmonde 2012 gewonnen. Samen met jongeren van het Prinsenplein, en onder begeleiding van een kunstenaar, wil Osman een kunstwerk maken op de rolluiken van een ondernemer op het Prinsenplein. Doel hiervan is om de betrokkenheid van jongeren te vergroten en hen te motiveren om een bijdrage te leveren aan een mooi plein.

De Cultuurprijs IJsselmonde, voorheen Stampij Cultuurprijs, heeft tot doel bewoners en kunstenaars te stimuleren samen te werken aan kunstzinnige initiatieven. In totaal zijn er 13 inzendingen ingestuurd voor de Cultuurprijs IJsselmonde 2012.

Het kunstwerk aan de muur in de zaak. De verschillende huidskleuren geven diverse nationaliteiten weer, de tandwielen in de hoek geeft aan dat we elkaar nodig hebben om de huidige maatschappij draaiende te houden. Foto: IJsselmondeNieuws.nl

Een professionele jury heeft alle inzendingen beoordeeld en het idee van Osman Koyuncu kwam als winnaar uit de bus. Hij krijgt een bedrag van maximaal € 2.000,- en kan bij het uitvoeren van zijn kunstzinnige idee rekenen op steun van de Cultuurscout IJsselmonde. De prijs is uitgereikt door portefeuillehouder Ernst-Jan Walraven Borst tijdens de kunstborrel van de Cultuurscout. Ook zijn op deze avond de resultaten van de werkconferentie Lokale Cultuur gepresenteerd.

De werkconferenties Lokale Cultuur blijken in de praktijk een goed middel om mensen dichter bij elkaar te brengen en zijn in de afgelopen jaren positief geëvalueerd: de verrassende en creatieve vorm spreekt deelnemers aan en leidt tot nieuwe samenwerkingsverbanden op het gebied van kunst en cultuur.

Chat openen