Oranje Fonds reikt Buurtcadeau uit aan trefpunt De Dijk

Het Oranje Fonds reikt op dinsdag 6 maart om 15.30 uur het Oranje Fonds Buurtcadeau uit aan trefpunt De Dijk van Perspect. Het Oranjefonds Buurtcadeau van € 3.000,- wordt uitgereikt aan organisaties in buurten waar de Straatprijs van de Nationale Postcode Loterij valt. Zo hebben ook alle omwonenden langdurig profijt van de straatprijs.

Trefpunt De Dijk van Perspect is erg blij met het Buurtcadeau. “Met het geld van het Buurtcadeau kunnen we mooi terrasmeubilair voor het trefpunt aanschaffen, ”aldus Yvonne van der Schelling, locatiecoördinator van trefpunt De Dijk. “Op die manier kunnen de bezoekers van het trefpunt met mooi weer ook gezellig met elkaar buiten zitten.” Buurtbewoners zijn van harte welkom op 6 maart om onder het genot van een hapje en drankje de uitreiking bij te wonen.

Lokale organisaties waarbij buurtbewoners elkaar ontmoeten zijn van grote waarde voor de samenhang en veiligheid van Nederland. Vandaar dat het Oranje Fonds extra wil investeren in de buurt. Het Fonds doet dit op allerlei manieren. Het is betrokken bij Burendag en investeert in activiteiten en accommodaties. Daarnaast verrast het Oranje Fonds in de buurten waar de Straatprijs valt, een lokale organisatie met het Oranje Fonds Buurtcadeau. Binnen de doelstelling van deze organisatie krijgen zij € 3.000 te besteden.

Het Oranje Fonds is het grootste nationale fonds op sociaal gebied. Per jaar besteedt het fonds ongeveer € 32 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in Nederland en in het Caribische deel van het Koninkrijk. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt onder andere gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en Vrienden van het Oranje Fonds. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Chat openen