Opzoomercampagne 2013 is begonnen in IJsselmonde

Opzoomer Mee helpt Rotterdammers die samen met de buren aan de slag gaan om straat of buurt schoner, groener, (kind)vriendelijker of socialer te maken. Bewoners kunnen een bijdrage van maximaal 175 euro krijgen en gratis een keetje lenen met alles voor een speelmiddag, terras, straatdiner of klusdag.

Voorleesweek
350 straten en groepen deden in 2012 mee aan de voorleesweek en velen lazen daarna vaker voor aan kinderen uit de buurt. Leuk om te doen en zeer belangrijk voor de talentontwikkeling van de kids. Doe dit jaar mee aan de voorleesweek die wordt gehouden van 12 tot en met 19 juni. Opzoomer Mee helpt met een voorleesbox (raamposters, boekenbon kinderboek, voorbeelden, tips en verdere faciliteiten voor degenen die vaker voorlezen).

Help de buren met Nederlands
Tientallen Opzoomerstraten zijn vorig jaar conversatiegroepjes gestart om buren te helpen beter Nederlands te spreken. Ook dit jaar biedt Opzoomer Mee de helpende hand aan bewoners die een conversatiegroepje in de straat willen starten. Met tips en vergoeding van eventuele kosten.

Een opzoomerbijdrage aanvragen? Meedoen aan de voorleesweek? Ga naar www.opzoomermee.nl en download het aanmeldformulier van jouw/uw deelgemeente of bel met Opzoomer Mee: (010) 213 10 55.

Een keetje bestellen? Meer informatie over conversatiegroepjes? Bel Opzoomer Mee.


Chat openen