Opzoomer mee in IJsselmonde

Rotterdam telt honderden straten waar bewoners op eigen kracht zorgen voor een leefbare buurt. Dat noemen we Opzoomeren!

Neem de Schinnenbaan en Moermondstraat in de Beverwaard. Daar organiseren de bewoners tijdens de zomervakantie tal van activiteiten voor de buurtjeugd. Opzoomer Mee gaf de bewoners een startbudget.

Nuttige en leerzame activiteiten
Zalig die zomervakantie. De jeugd hoeft niet naar school en kan doen waar het zin in heeft. Maar vrij zijn kan –zeker naarmate de vakantie langer duurt – ook omslaan in verveling. Kattenkwaad, kleine irritaties, geruzie en gedoe liggen dan al gauw op de loer. De bewoners van de Schinnenbaan en Moermondstraat hebben daar wat op gevonden. Zij organiseren speciaal voor de jeugd die om wat voor reden dan ook niet op vakantie gaat leuke, nuttige en leerzame activiteiten.

De mooiste beloning
Henna Samuel is een van de gangmakers in de straat en heeft inmiddels een lange lijst van activiteiten voor de jeugd georganiseerd. Van een spelletjesdag tot knutselmiddag, van tuinieren bij oudere bewoners tot een rondleiding op het nabijgelegen Eiland van Brienenoord met een echte boswachter. ‘Dat je met zulke simpele dingen de sfeer en samenhang in je buurt kan verbeteren, is de mooiste beloning die je kunt krijgen.’

Ook Opzoomeren? Bel voor de folder 010 – 213 10 55 of kijk op www.opzoomermee.nl

Bron: Deelgemeente IJsselmonde

Chat openen