Oprichtster kinderkrant Jong010 genomineerd voor Aardig Onderweg Award

Oprichtster Angelique van Tilburg

De initiatiefneemster van kinderkrant Jong010 Angelique van Tilburg (28) is genomineerd voor de Aardig Onderweg Award 2012. Een maatschappelijke prijs van vervoersmaatschappij RET die bedoeld is voor Rotterdammers die iets bijzonders doen voor de stad en wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Rotterdamse helden
‘De genomineerden zijn stuk voor stuk mensen die betrokkenheid en verantwoordelijkheid tonen voor de stad en de mensen die er leven. Moderne Rotterdamse helden’, zegt Maurice Lenferink, voorzitter van het Comité van Aanbeveling. De 12 genomineerden, die zijn gekozen uit 186 inzendingen, zijn verdeeld over vier categorieën. In iedere categorie kiest een vakjury een winnaar die 10.000 euro en veel publiciteit krijgt.

Stemmen voor de publieksprijs
Voor de vakjuryprijs neemt Angelique het op tegen twee anderen in de categorie Kunst en Cultuur. Daarnaast maakt ze ook kans op de publieksprijs. Tot donderdag 14 juni kan er op haar worden gestemd. Op vrijdag 15 juni wordt de Awardshow, die in het Nieuwe Luxor Theater plaatsvindt, live uitgezonden op RTV Rijnmond. Tijdens de uitzending kan er ook nog via sms worden gestemd. Waarna aan het einde van de avond de publieksprijs, waar ook een geldbedrag van 10.000 voor beschikbaar is, bekend wordt gemaakt.

Stem op Angelique
Stemmen kan via de website met een e-mailadres www.aardigonderweg.nl
en door op ‘Vind ik leuk’ te klikken op de Aardig Onderweg Facebookpagina van Angelique

Jong010, dé Rotterdamse kinderkrant
Met een eigen gratis kinderkrant Jong010 inspireert en motiveert Angelique kinderen om meer te gaan lezen en betrokken te zijn bij hun leefomgeving. Rotterdam is een van de weinige steden die vergroent in plaats van vergrijst en daarbij is de laaggeletterdheid relatief hoog. Toen Angelique opmerkte dat kinderen bijzonder geïnteresseerd zijn in wat er in hun buurt gebeurt, begon ze met haar initiatief: de kinderkrant Jong010.

Gratis voor alle kinderen in Rotterdam
In november 2010 verscheen de eerste kinderkrant in Overschie. Vanaf september 2011 komt de kinderkrant ook uit in Kralingen-Crooswijk. Het winnen van de Aardig Onderweg zou het steuntje in de rug kunnen zijn om Jong010 uiteindelijk voor álle kinderen in Rotterdam gratis beschikbaar te maken. Want dat is het doel van Angelique. ‘Ik wil van Rotterdam de eerste stad van Nederland maken waar alle kinderen iedere maand via de basisschool hun eigen gratis krant krijgen.’

Meer informatie over Jong010 is te vinden via www.jong010.nl

Chat openen