Op woensdag 7 maart start ‘kinderkookles’ in de Focus

Op woensdag 7 maart aanstaande, start een bijzonder bewonersinitiatief in trefpunt De Focus. Wijkbewoonster Sylvia van Alphen gaat een kinderkookcursus verzorgen. Zes weken lang kunnen kinderen van 6 tot en met 12 jaar op woensdagmiddag aan de slag.

Maximaal acht kinderen kunnen meedoen. De kookles is iedere woensdag van 14.00 tot 15.30 uur. De cursus kost € 30,00. Aanmelden kan bij de balie van het trefpunt, 010 707 49 35.

Kookdocent Sylvia van Alphen heeft al ervaring met het geven van kookles op scholen. De kinderen maken iedere week een maaltijd en eten daarna gezamenlijk. Naast koken, leren de kinderen ook regels over hygiëne en veiligheid. Alle recepten krijgen de kinderen mee in een speciaal mapje.

Trefpunt De Focus beschikt over een nieuwe, compleet ingerichte buurtkeuken. In het trefpunt is een aparte ruimte ingericht met twee kookunits. Iedere unit is voorzien van een inductiekookplaat, een oven en een afzuigkap. De bestaande keuken met spoelvoorziening sluit aan op de nieuwe ruimte. Zo is er een professionele keuken die geschikt is voor groepen gebruikers.

De nieuwe keuken is mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van het Oranje fonds en Stichting Bevordering van Volkskracht.

Bron: Perspect.nu

Chat openen