Ook Prinsenplein heeft nu een mobiele camera

Prinsenplein heeft, in navolging van Hordijkerveld, tijdelijk een mobiele camera om de rust te laten wederkeren na een reeks kleine opstootjes.

Of het helpt is maar de vraag, want op het moment van schrijven vliegt er al weer een helikopter af en aan en is de politie nadrukkelijk aanwezig. In Hordijkerveld heeft het zeker geholpen, daar is het nu onder controle en zie je weer mensen gezellig op een bankje zitten.

Net als in Hordijkerveld is het ook op Prinsenplein een select groepje die een kat en muisspel speelt met de politie. Grenzen opzoeken en proberen te verleggen. De politie is terughoudend met ingrijpen, wetende dat het kan escaleren. Waar ligt de grens van de politie, is de vraag. De vraag naar een eigen plek voor de jongeren is groot, heel groot.

Er liggen plannen om een Jongeren OntmoetingsPlek (JOP) te plaatsen ter hoogte van de lus waar tramlijn 2 keert. Omwonenden hebben echter bezwaren tegen de JOP en willen meer garanties van de deelgemeente als het fout dreigt te gaan. Binnenkort heeft de deelgemeente weer een gesprek met de omwonenden. Tot die tijd hoopt de deelgemeente dat het rustig blijft. Of dat met de plaatsing van de mobiele camera zal lukken? De tijd zal het leren.


Chat openen