Onthulling omgangsvormenbord Beverwaard aan de Schinnenbaan

Op 3 april, om 11.00 uur onthullen Arthur Oerlemans (directeur Woonbron) en Sven de Langen (portefeuillehouder Jeugd deelgemeente IJsselmonde) samen met kinderen van basisscholen De Barkentijn en De Regenboog en bewoners van de serviceflat IJsselburgh een bord in het kader van het project ‘Omgangsvormen Beverwaard’.

Het bord wordt bevestigd aan de gevel op de hoek van de Schinnenbaan, nabij de IJsselburgh. Een zelfde bord wordt later die week geplaatst op de hoek Tongelaarweg-Meezenboekstraat.

De omgangsregel die op het bord wordt verwoord en verbeeld luidt: ‘Wij zijn vriendelijk voor elkaar’. Het is één van de vijf omgangsregels die de leerlingen van de basisscholen uit Beverwaard eerder hebben opgesteld.

Elke omgangsregel wordt via twee borden duidelijk zichtbaar opgehangen in de wijk. De andere vier omgangsregels zijn:
– iedereen hoort er bij;
– we hebben respect voor elkaar en onze omgeving;
– we luisteren naar elkaar;
– we lossen ruzie op door met elkaar te praten.

De vijf omgangsregels staan ook gezamenlijk op één groot bord dat een centrale plek heeft gekregen in een etalage in winkelcentrum Beverwaard. De eerste twee regels zijn reeds geplaatst (de eerste omgangsregel bij De Haerestraat en Oude Watering-Rhijnauwensingel en de tweede bij de Neercanneplaats en het Gronsvelderf). De laatste twee regels krijgen ook nog vóór de zomervakantie hun plekje in de wijk.

Door regelmatig aandacht te schenken aan deze omgangsregels (bijvoorbeeld op de basisscholen, of tijdens wijkfeesten) is de verwachting dat ze beter verankerd raken en nageleefd gaan worden in de Beverwaardse samenleving.


Chat openen