Ondernemers De Veranda voelen niets voor verkorten parkeerduur

Ondernemers De Veranda voelen niets voor verkorten parkeerduur
Vanaf 22 februari 2020 mag je tijdens thuiswedstrijden van Feyenoord en andere evenementen in De Kuip maximaal 90 minuten parkeren op De Veranda. Dit tot groot ongenoegen van de ondernemers.


Wethouder Bokhove is bewoners tegemoet gekomen die baalden dat er voor hen zelden een parkeerplek is, laat staan voor bezoekende familie of vrienden. De proef met het verkorten van de parkeerduur duurt drie maanden.

De wethouder is echter de ondernemers vergeten in het plan voldoende mee te nemen. Bezoekers mogen vanaf drie uur voor aanvang tot twee uur na afloop hun auto maximaal 90 minuten parkeren. Dit betekent dat de regel, inclusief de wedstrijd, zeven uur lang duurt. Hiermee worden de economische belangen van de horeca geschaad.

“Probeer maar eens een film in Pathé De Kuip te bezoeken die korter duurt dan 90 minuten”, aldus de voorzitter van de ondernemersvereniging. Ook gezellig uit eten bij een van de vele restaurants kan dan niet meer langer duren dan anderhalf uur.

De voorzitter van de ondernemersvereniging heeft op 18 februari ingesproken bij de gebiedscommissie IJsselmonde. Zij gaan kijken of en wat hieraan gedaan kan worden.