Omleiding door werkzaamheden Spinozaweg

Tussen de Pascalweg en de Zuiderparkweg ligt een persriool dat de gemalen Zuiderparkweg, Pascalweg en Kerkedijk met elkaar verbindt. Dit drie kilometer lange riool is in zijn geheel toe aan vervanging. Een groot, ingrijpend project dat negen maanden gaat duren en in fasen, tussen april en december 2012, wordt uitgevoerd.Eerste fase afgerond
De eerste fase op de Spinozaweg ter hoogte van de kruising Spinozaweg – Pascalweg – Molenvliet en de kruising Spinozaweg – Catullusweg – Pythagorasweg is op 13 juli afgerond.

Reconstructie Pascalweg
De reconstructie van de Pascalweg, als onderdeel van de herinrichting van het Spinozapark, nadert haar voltooiing. Dit betekent dat de Pascalweg vanaf 14 juli weer open is in twee richtingen. Aan het einde van 2012 zal de Pascalweg nog eens worden afgesloten om de herinrichting definitief te maken.

Werkzaamheden
Op 13 juli start de gemeente Rotterdam met het aanleggen van een nieuw stuk persriool voor de Pascalleiding bij de kruising Spinozaweg – Guido Gezelleweg – Bierens de Haanweg. Deze werkzaamheden duren tot en met 28 juli a.s. en zullen ook in de nacht en op zaterdag worden uitgevoerd. Dit betekent dat de zuidelijke rijbanen van de Spinozaweg ter hoogte van deze kruising van 13 tot en met 27 juli zijn afgesloten.

Gevolgen voor het verkeer
De afsluiting heeft gevolgen voor het verkeer. De noordzijde van de Spinozaweg wordt in deze periode tweerichtingsverkeer. De Guido Gezelleweg is bij de kruising vanaf en naar de Spinozaweg afgesloten. Om de Guido Gezelleweg vanaf de Victor Hugoweg te bereiken wordt het verkeer rechtdoor omgeleid via de Pascalweg. Bestemmingsverkeer binnen de wijk van en naar de Guido Gezelleweg wordt omgeleid via de Bierens de Haanweg, Ogierssingel, Anthony Tijkenstraat en Pascalweg en vice versa. Ook vanuit Lombardijen bereikt u de Guido Gezelleweg via de Pascalweg. Omleidingsborden geven de route aan. Tevens wordt de gewijzigde verkeerssituatie met vooraankondigingsborden bekendgemaakt.
De verkeerslichten blijven op de kruising in werking.

Fietsers en voetgangers
Fietsers kunnen aan beide zijden gebruik blijven maken van de Spinozaweg. Voor voetgangers wordt een oversteek gemaakt in het werkvak. Verkeersregelaars zullen de voetgangers begeleiden.

Hinder en nachtwerkzaamheden
Nachtwerkzaamheden zijn noodzakelijk om de kruising zo min mogelijk te belasten en om tot een snelle afronding te komen van het project aan het eind van het jaar. Het aanleggen van het persriool gebeurt in fasen. Deze fasen moeten in de tijd goed op elkaar aansluiten. Indien noodzakelijk wordt er dus 24 uur per dag gewerkt maar niet op zondag. De werkzaamheden die ’s nachts plaatsvinden mogen niet voor te veel geluidsoverlast zorgen.

Informatie
Meer informatie over de werkzaamheden kunt u vinden op www.rotterdam.nl/pascalweg. Voor vragen of klachten kunt u contact opnemen met Henriëtte Edens van de afdeling Communicatie, telefoonnummer (010) 4896067, of e-mail hg.edens@rotterdam.nl.

Bron: Deelgemeente Rotterdam-IJsselmonde

Chat openen