OM eist opnieuw zes jaar voor woningoverval Sluiskreek

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag in hoger beroep 6 jaar gevangenisstraf geëist tegen een 37-jarige man die ervan wordt verdacht samen met een ander in de ochtend van 17 mei 2011 een woning aan de Sluiskreek in Rotterdam te hebben overvallen, de bewoners te hebben vastgebonden, waarna hij een groot geldbedrag en sieraden heeft weggenomen. Verdachte deed zich voor als werknemer van de TNT die een pakketje kwam bezorgen.

Het OM is van mening dat een onvoorwaardelijke celstraf van geruime duur recht doet aan de ernst van het feit. “Uitgangspunt voor woningovervallen bij meerderjarige verdachten is een gevangenisstraf van drie jaar. In deze zaak is echter in de visie van het OM sprake van strafverzwarende omstandigheden. Deze zijn gelegen in het feit dat verdachte de overval samen met een ander heeft gepleegd, hij zich voordeed als een TNT-bezorger, hij gedreigd heeft met een vuurwapen, de bewoners heeft vastgebonden, zeer intimiderend was en er ook sprake is van lichamelijk letsel bij één van de bewoners. Ook is verdachte eerder veroordeeld voor geweldsdelicten”, aldus de advocaat-generaal (OM) op de zitting.

De rechtbank veroordeelde verdachte eerder tot een gevangenisstraf van 5 jaar na een eis van de officier van justitie van 6 jaar cel. Verdachte stelde hoger beroep in tegen deze uitspraak.

De zaak is na het requisitoir en pleidooi aangehouden voor nader onderzoek.

Aanpak overvallen
Overvallen hebben een enorme impact op slachtoffers en hun omgeving en zorgen voor een ernstig gevoel van onveiligheid in de maatschappij. In het bijzonder wanneer de overval heeft plaatsgevonden in de woning van het slachtoffer, een plek waar iemand zich bij uitstek veilig moet voelen. Overvallers kunnen dan ook rekenen op zware straffen. De rechter legt in bijna alle gevallen een gevangenisstraf op en volgt doorgaans de forse eis van het OM.

Bron: www.om.nl

Chat openen