Nieuwe RET tramremise Beverwaard geopend

Foto: Ruud Spruit, Beverwaardigheden.nl

De nieuwe tramremise van de RET aan de Edo Bergsmaweg in Beverwaard is maandagmiddag door wethouder Baljeu en portefeuillehouder van de deelgemeente IJsselmonde, de heer Boonzaaijer, op feestelijke wijze geopend.

Onder luid tromgeroffel werd het openingslint doorgeknipt, waarna een rondleiding volgde voor alle genodigden zodat zij konden zien hoe de toekomstige remise dienst gaat doen.
Er is gekozen voor hoge duurzaamheid voor het gebruik van licht en water. Tevens wordt er warmte opgeslagen door 500 speciale heipalen. Het hele proces voor de tram vanaf binnenkomst na de dienst tot aan het opstellen voor de volgende dag neemt hooguit 16 minuten in beslag. De tram wordt dan schoongemaakt, de zandreservoirs worden bijgevuld, wielen worden gecontroleerd en als laatste gaat hij door de wasstraat.
Niet alleen de duurzaamheid speelt een belangrijke rol, ook de werkplaats waar de voertuigen worden onderhouden is volgens de laatste richtlijnen ingericht. Ook wordt de gebruikte grond efficiënt gebruikt, want op het dak van de remise is een parkeerterrein dat ruimte biedt aan 500 auto’s.
De ‘groene remise’ is voortgekomen uit een samenwerkingsproject van vervoersbedrijven uit verschillende Europese steden. Volgens het vervoersbedrijf is er belangstelling uit Blackpool, Dijon en Brussel. De oude remise aan de Hilledijk (1967) gaat hiermee sluiten.
Chat openen