Nederlander Googelt op uitjes

De Nederlanders zijn deze slechte zomer druk op zoek naar ideeën voor dagjes uit op regenachtige dagen, sportevenementen en shownieuws.

Dit blijkt uit een onderzoek van Google naar het zoekgedrag. Uit deze analyse wordt het beeld weer bevestigd dat we erg tuk zijn op voordeeltjes. In de top 10 van snelststijgende zoektermen rondom reizen staat ‘C1000 dagje uit’ met stip op de eerste plaats. Maar ook de Kruidvat-voordeelkaart doet het extra goed in deze economisch moeilijke tijden. Ook attractieparken als Drouwenerzand, Drievliet en het Linnaeushof in Bennekom staan hoog genoteerd. Niet verrassend is dat het strand in de resultaten ver is te zoeken.

Na de uitbraak van de agressieve EHEC-bacterie in Duitsland moesten veel mensen opzoeken wat kiemgroenten zijn. Het kabinetsbesluit de overdrachtsbelasting te verlagen leidde ertoe dat veel mensen direct gingen zoeken op ’Funda.nl koopwoning’. De snelstijgende zoekterm was in juli ’Amy Whinehouse dood’. Ook het trieste overlijden van wielrenner Wouter Weylandt en Jackass-ster Ryan Dunn zorgde voor hoge noteringen. Pippa Middleton, schoonzus van prins William, behoort tot de snelststijgende beroemdheden.

Bron: Telegraaf.nl