Microsoft is gestopt met ondersteuning voor Windows 7

Microsoft is gestopt met ondersteuning voor Windows 7

Startscherm Windows 7. © Microsoft


Na tien jaar loopt vandaag, 14 januari 2020, de ondersteuning voor Microsoft Windows 7 ten einde. Ook de ondersteuning voor Windows Server 2008 R2 en Exchange 2010. Wat betekent dit voor u?


Dit houdt in dat vanaf vandaag technische ondersteuning bij eventuele problemen, software-updates, fixes en beveiligingsupdates niet meer worden geleverd. En zonder die beveiligingsupdates is de software niet meer beschermd.

Dit brengt in de toekomst allerlei gevaren met zich mee. Uw computer is vatbaar voor nieuw ontwikkelde hackmethodes, malware en andere cyberaanvallen. Die vatbaarheid groeit naarmate de tijd vordert.

Windows 10
Het beste alternatief is een upgrade naar Windows 10. Is uw huidige computer voorzien van een legale Windows 7 licentie? Dan kunt u gratis upgraden naar Windows 10. Volgens meerdere media werkt die methode nog steeds, maar mogelijk niet voor iedereen.

Gebruikers van Windows 8
Gebruikt u nog Windows 8? Deze versie wordt nog een paar jaar voorzien van veiligheidsupdates. Pas na 10 januari 2023 wordt het besturingssysteem niet meer door Microsoft ondersteund.