Met messen bewapende jeugdbendes zoeken confrontatie in Charlois

jeugdbendes charlois en ijsselmonde
Zaterdagavond 23.00 uur kreeg de politie informatie dat er sprake was van een op handen zijnde confrontatie. Het zou gaan tussen rivaliserende jeugdbendes uit Charlois en IJsselmonde.


De politie zette meerdere eenheden in om de jongeren op te sporen. In een tram werd een grote groep jongeren gespot. De tram werd stilgezet en alle aanwezige jongeren werden staande gehouden en gefouilleerd.

Onder stoelen en banken in de tram, maar ook op straat werden totaal zeven messen aangetroffen. Na het bekijken van onder andere camerabeelden uit de tram verwacht de politie dat er gerichte aanhoudingen kunnen worden verricht.

Twee jongeren (16) bleken in het bezit van een mes of steekwapen. Zij werden direct aangehouden. Zeven andere jongeren in de leeftijd tussen 15 en 17 jaar oud werden ook aangehouden omdat zij zich niet konden legitimeren.

De politie laat weten dat er tussen jongeren op Charlois en IJsselmonde al geruime tijd onenigheid is. OM Rotterdam, gemeente en politie zijn nauw betrokken bij dit onderzoek. Dit leidde intussen tot diverse gesprekken met jongeren, hun ouders en jongerenwerk.

Het incident van dit weekend vraagt om extra aandacht om verdere escalaties te voorkomen.