Melding van vuurwapen eindigt met vondst van duizenden euro’s

vondst van duizenden euro’s
Wat woensdagavond begon met een melding van een vuurwapen aan de Chinese Tuin, eindigde met de vondst van een tas met duizenden euro’s. Er zijn drie aanhoudingen verricht.


Aan de Chinese Tuin zat een man in een auto die zei onder bedreiging van een vuurwapen te zijn beroofd. Het slachtoffer zou met twee vrienden zijn, maar die twee waren nergens te bekennen. Ooggetuigen zagen dat de twee verdachten bij een 85-jarige man naar binnen waren gevlucht en zich in zijn huis schuil hielden.

Op een gegeven moment sloegen de drie mannen op de vlucht, twee van hen werden aan de Pruimentuin aangehouden. De derde verdachte werd gevonden door een politiehond die de man tussen de struiken vond. De man werd door de hond in zijn been gebeten. Het gaat om een 22-jarige man en twee 27-jarige mannen, allen uit Rotterdam.

De grote verrassing kwam echter toen de 85-jarige man later op de avond in zijn woning de tas met enkele stapels geld vond. De politie heeft het geld opgehaald.

Getuigen gezocht
Bent u getuige geweest van de bedreiging, of weet u meer? Belt u dan met 0900-8844. Uw tips anoniem melden kan ook, via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Foto: Politie Rotterdam-IJsselmonde