Meisje (8) overleden na steekincident, 41-jarige vader aangehouden

Meisje (8) overleden na steekincident, 41-jarige vader aangehouden
De 8-jarig Diya is vrijdagavond overleden, vermoedelijk in het Maasstad ziekenhuis. Haar 41-jarige vader uit Hoogvliet is bij het Maasstad Ziekenhuis aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn dochtertje om het leven te hebben gebracht.


De man was eerder in het ziekenhuis met zijn dochter, maar was weer weggegaan. Het crisisteam van Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond alarmeerde de politie kort na 20.00 uur. Zij maakten zich ernstig zorgen over het welzijn van het meisje.

De man meldde zich echter zelf rond 21.30 uur bij het ziekenhuis. Hij vertelde waar zijn dochter in het ziekenhuis lag. Agenten vonden het zwaar gewonde meisje. Reanimatie en een spoedoperatie mocht helaas niet meer baten.

Er is op dit moment nog veel onduidelijk. Agenten doen uitgebreid onderzoek in het ziekenhuis en bij de woning van verdachte.

UPDATE 19 MAART: De verdachte van het fatale steekincident in het Maasstad Ziekenhuis van afgelopen weekend wordt nog 14 dagen vastgehouden. Dat heeft de rechter-commissaris besloten.

UPDATE 28 MAART: Het OM laat weten dat het voorarrest van de verdachte van het steekincident in het Maasstad ziekenhuis met 90 dagen wordt verlengd. Vanavond is er een stille tocht voor de omgebrachte in haar woonplaats Hoogvliet