Meester Baarsschool in IJsselmonde bestaat 80 jaar

Meester Baarsschool in IJsselmonde bestaat 80 jaar
Op 30 oktober vieren kinderen, ouders en personeel van de Meester Baarsschool uitgebreid dat de hún Meester Baarsschool 80 jaar bestaat. De school opende haar deuren in 1939 onder de naam H.H. Cosmas en Damianusschool met 81 leerlingen en 2 leerkrachten.


In de loop der jaren hebben er grote veranderingen plaatsgevonden. Zo werd de naam van de school in 1968 vernoemd naar de eerste hoofdmeester mijnheer Baars, die in dat jaar afscheid nam van de school.

De vorm van het onderwijs is veranderd van klassikaal onderwijs naar Jenaplan en de school is uitgebreid met een inpandige peuterspeelzaal ‘t Donderkopje. Inmiddels telt de school 346 leerlingen, 55 peuters en telt het team 35 personen.

In het schoolgebouw aan de Koninginneweg, is op de eerste verdieping een echte tentoonstelling ingericht. De geschiedenis van de Meester Baars school wordt hierin op een fantastische manier met veel foto’s en documentatie weergegeven.

U bent vanaf 31 oktober op schooldagen na 15.00 uur hartelijk welkom om de tentoonstelling te bezoeken. Deze blijft staan tot 21 november 2019.