Meer dan de helft ondernemers IJsselmonde slachtoffer misdrijf

Roofoverval op de C1000 aan de Bredenoord op 29 juli 2011. Foto: IJsselmondeNieuws.nl


Bijna de helft van alle Rotterdamse ondernemers is vorig jaar het slachtoffer geworden van een misdrijf.

Na jaren van daling is het aantal getroffen zelfstandigen in 2011 gestegen: van 42 naar 47 procent. In Charlois en IJsselmonde was dat zelfs meer dan de helft. De vijf meest voorkomende misdrijven zijn: beschadiging van auto’s, bedreiging en intimidatie, (poging tot) inbraak, vernielingen en winkeldiefstal.

Die uiterst verontrustende conclusie staat in de monitor Veilig Ondernemen, die door burgemeester Ahmed Aboutaleb naar de gemeenteraad is gestuurd.

Uit de rapportage blijkt verder dat de ondernemers in Charlois en Delfshaven zich het onveiligst voelen: in hun zaak én in de omgeving daarvan. Daarna volgen Noord, Feijenoord en IJsselmonde.

De zelfstandigen in deze gebieden ervaren ook een grotere achteruitgang van hun eigen buurt dan hun collega’s elders in de gemeente. Vervuiling (rommel op straat en vuil naast de container), te hard rijden en parkeeroverlast zijn de meest genoemde problemen. Overlast van jongeren, drugs en hondenpoep worden daarentegen juist minder vaak genoemd dan in eerdere jaren.

Bron: Telegraaf.nl

Chat openen