Maximaal 750 euro voor tips over bezit vuurwapens

750 euro voor tips over bezit vuurwapens
Dit jaar zijn er in de regio Rotterdam al 72 schietpartijen geweest. Om te voorkomen dat er meer slachtoffers vallen, heeft de hoofdofficier van justitie een beloning uitgeloofd voor tips die leiden tot het vinden van vuurwapens.


In heel 2018 waren er ‘slechts’ 71 schietpartijen. Wie weet heeft van het bezit van een vuurwapen kan hierover vertrouwelijk tippen bij het Team Criminele Inlichtingen (TCI) van de politie.

Tipgevers worden met maximaal 750,00 euro beloond, afhankelijk van het soort wapen dat aangetroffen wordt. De politie, OM en de gemeente starten vanaf 1 oktober een campagne om deze onorthodoxe maatregel meer onder de aandacht te brengen.

In 2018 zijn door tips aan het TCI 4 automatische vuurwapens, 34 (hand) vuurwapens, 23 (nep) vuurwapens en 5 tasers in beslag genomen. Daarnaast is 39 keer waardevolle informatie doorgespeeld aan grote onderzoeksteams.

Politie en justitie verwachten met deze nieuwe maatregel meer vuurwapens vroegtijdig van straat te kunnen halen en schietincidenten in de openbare ruimte te voorkomen. Wie informatie heeft over een vuurwapen wordt dringend verzocht om contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Het Team Criminele Inlichtingen is getraind in het vertrouwelijk inwinnen van informatie en het afschermen van informanten.

Chat openen