Marktkooplui klagen steen en been over markt Herenwaard

Marktkooplui klagen steen en been over markt Herenwaard
Ooit een van de gezelligste kleine weekmarkten op Zuid, toen nog aan de Kerstendijk. De vele verhuizingen heeft de markt geen goed gedaan. Op de huidige locatie aan de Herenwaard is inmiddels het aantal kramen drastisch gedaald.

Afgelopen donderdag hebben twee leden van IJsselmonde Vooruit, van de gebiedscommissie IJsselmonde, diverse gesprekken gevoerd. Daaruit kwam heel sterk naar voren dat de marktkooplui het gevoel hebben dat de gemeente Rotterdam de ambulante handel liever kwijt dan rijk is, aldus Peter die daar een groente- en fruitkraam heeft.


Peter: “Afspraken met de gemeente worden niet nagekomen, er is vaak geen ‘marktmeester’ aanwezig bij aanvang of afsluiting van de weekmarkt. En als er wel een marktmeester is dan verwijst hij bij problemen naar het kantoor aan het Kleinpolderplein”.

Ook over de huidige indeling aan de Herenwaard zijn ze niet te spreken. “We staan nu met de ruggen naar elkaar toe. Waarom maken ze er geen U-vorm van zodat bezoekers langs alle kramen kunnen lopen en het voor iedereen overzichtelijk is? Hoeveel kramen raken we straks nog kwijt?”

Heel veel mensen in en buiten IJsselmonde weten niet eens dat de weekmarkt zich op de donderdagen achter winkelcentrum Keizerswaard bevindt. Het tram- en busstation achter Keizerswaard heeft niet voor meer bezoekers gezorgd.

De afgelopen tijd heeft een bloemenkraam, een kraam met dierenbenodigdheden en een viskraam het al opgegeven en zijn naar elders vertrokken, dit maakt het voor bezoekers er natuurlijk niet aantrekkelijker op als er minder aanbod is.

IJsselmonde Vooruit gaat dit op de agenda zetten bij de gebiedscommissie IJsselmonde, zij hopen hiermee meer duidelijkheid te verkrijgen over de toekomst van de weekmarkt en uiteraard de marktkooplui.

Chat openen