Manager Keizerswaard uit zijn ongenoegen over buitenruimte

ongenoegen over buitenruimte winkelcentrum Keizerswaard
Burgemeester Aboutaleb heeft op 1 oktober 2011 de officiële opening van het toenmalige nieuwe deelgemeentekantoor aan de Herenwaard verricht. Martin Jansen, manager Keizerswaard, hoopte op gelijktijdige verbetering van de buitenruimte rondom het winkelcentrum.


Afgelopen week uitte de heer Jansen zijn ongenoegen over het uitblijven van verbetering van de infrastructuur rondom Keizerswaard. Dit deed hij tijdens een live te volgen raadsvergadering op de Coolsingel waar hij insprak over de begroting van 2020 van de gemeente Rotterdam.

Al jaren krijgt manager Jansen bezoek van allerlei wethouders en ambtenaren, er wordt van alles toegezegd maar nooit wat gedaan! Rondom het winkelcentrum is al 25 jaar niets gedaan aan bijvoorbeeld de steeds verder zakkende grond. De verouderde riolering heeft de capaciteit niet meer om overtollig hemelwater af te voeren.

Daarnaast is de route richting de parkeergarage aan de Palmentuin zeer onlogisch en zou de Groeninx van Zoelenlaan weer verbreed en veiliger moeten worden. Tevens pleit de manager voor een bewaakte fietsenstalling. Twee gebiedscommissieleden van de partij ‘IJsselmonde Vooruit’ zouden al verregaande gesprekken hebben gevoerd over de terugkeer van een bewaakte fietsenstalling, maar ook dat is tot nu toe bij gesprekken gebleven.

Het trieste resultaat is dat het daardoor voor nieuwe ondernemers niet interessant genoeg is zich in winkelcentrum Keizerswaard te vestigen. Het gevolg is langdurige leegstand.

Martin Jansen refereerde naar andere wijken die wél veel geld van de gemeente krijgen. Het gaat bijvoorbeeld over de vele NPRZ miljoenen voor Zuidplein, de Beijerlandselaan en Groene Hilledijk. IJsselmonde lijkt steeds vergeten te worden.