Leefbaar Rotterdam verbaasd over kantelwijk Lombardijen?

Leefbaar Rotterdam verbaasd over kantelwijk Lombardijen
Volgens Leefbaar Rotterdam holt Lombardijen achteruit. Dit naar aanleiding van een klachtenlijst(?) van inwoners van Lombardijen, recente inbraken en vernielingen en een aantal High Impact Crimes.

Zo was er begin juli een steekpartij in de Homerusstraat, een incident wat veel indruk heeft gemaakt onder buurtbewoners. De vrouw des huizes kwam hierbij om het leven.


Ook zou er volgens de raadsleden Van Elck en Eerdmans veel autokraken en woninginbraken zijn. Er was zelfs een woningoverval en een inval door een arrestatieteam. Dat klopt inderdaad en dat heeft u allemaal op deze website en de Facebook pagina kunnen lezen.

Dus ja, het gaat inderdaad niet goed met Lombardijen. Maar dat geldt ook voor Hordijkerveld, Kreekhuizen, Sportdorp, Groenenhagen-Tuinenhoven, Beverwaard et cetera. Eigenlijk gaat het dus in heel IJsselmonde niet erg best.

Al zeker 20 à 25 jaar lang hebben criminelen hier vrij spel. Er wordt openlijk geweld gebruikt, gedeald, ingebroken, geroofd, geïntimideerd, splinternieuwe auto’s gejat, gestript of in de hens gestoken en koopappartementen onderverhuurd aan louche figuren. Ook zijn, vooral senioren, erg boos dat appartementen verhuurd worden aan ‘bijzondere doelgroepen’ nu bejaardentehuizen niet meer bestaan.

Leefbaar Rotterdam vraagt in een brief aan burgemeester Aboutaleb hoeveel inbraken in auto’s en woningen, overvallen, straatroven, vernielingen en geweldsincidenten zich het eerste half jaar van 2019 hebben voorgedaan in Lombardijen en hoe die cijfers zich verhouden met dezelfde periode in 2018.

Maar cijfers hebben inwoners van IJsselmonde echt niet nodig, ze weten al jaren dat het inmiddels ‘één voor twaalf’ is! Wat we in IJsselmonde inderdaad wel snel nodig hebben is meer blauw zichtbaar op straat, en dan niet alleen in Lombardijen. Dus meer politie én handhavers!

Chat openen