Leefbaar Rotterdam laat echte gebruikers park links liggen

Leefbaar Rotterdam laat echte gebruikers park links liggen
Leefbaar Rotterdam is niet van plan nog iets te veranderen aan het huidige plan om 47 woningen te bouwen in park De Twee Heuvels in IJsselmonde.

Een woordvoerder van wethouder Simons (Leefbaar, stedelijke ontwikkeling) laat weten dat het voorstel zoals het er nu ligt niet zal worden gewijzigd. De échte gebruikers van het park hebben er geen goed woord voor over en vragen zich af wat het nut van de inspraakmomenten is geweest.

Dit is inmiddels ook doorgedrongen in het Stadhuis. Ruud van der Velden van de Partij voor de Dieren komt volgende week tijdens het debat in de gemeenteraad met een motie. Deze motie zou dit initiatief van het college van b en w onderuit moeten halen.


In een artikel in het AD zegt van der Velden van de PvdD ,,De enigen die ervan profiteren zijn mensen met een riant inkomen.’’ Tevens wordt er gesproken over 47 twee-onder-één-kap-woningen, zijn dat geen 94 enkele eengezinswoningen?

De VVD is niet van plan in te stemmen. Volgens raadslid Jan Willem Verheij zijn er genoeg plekken in IJsselmonde om te bouwen. Zij waren vanaf het begin tegenstander van de bouwplannen en zijn dat nu nog steeds.

Ook de PvdA heeft z’n bedenkingen. Fractievoorzitter Leo Bruijn vindt 47 woningen ‘nog steeds teveel’. Ex D66 raadslid Jos Verveen is zeer kritisch en vraagt zich af of er behoefte is aan dit soort woningen in IJsselmonde.

Donderdag 2 februari praat de gemeenteraad over Park de Twee Heuvels.

Chat openen