Leefbaar gaat verder met petitie Jenneferwet

Foto: Website Leefbaar Rotterdam

Leefbaar Rotterdam gaat in goed overleg met de familie van Jennefer van Oostende en in samenwerking met KBR en vele vrijwilligers vanaf vandaag verder met de zogeheten ‘petitie Jenneferwet’. Het doel van de petitie is om politiek Den Haag ervan te overtuigen dat kindermoordenaars altijd levenslang opgelegd dienen te krijgen.

Bewoners van het Charloise Zuidwijk in Rotterdam haalden eind vorig jaar 35.000 digitale en papieren handtekeningen op. Om de petitie op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen zijn 40.000 handtekeningen nodig.

Leefbaar Rotterdam heeft de 35.000 handtekeningen inmiddels overgedragen gekregen van de initiatiefneemster van de petitie Jenneferwet. Zij ziet in het overnemen haar inspanningen om de petitie tot een goed einde te brengen, beloond.

Levenslang voor kindermoordenaars
De petitie wordt tevens voortgezet met instemming van de moeder van Jennefer van Oostende, naar wiens dochter de petitie is vernoemd. Jennefer werd op 10 oktober 2011 op 10-jarige leeftijd vermoord in de woning van Anthony K. De toen 26-jarige K. wurgde Jennefer, het zusje van zijn ex-vriendin met wie hij zelf twee kleine kinderen heeft, en verborg haar lichaam in zijn woning.

Het Openbaar Ministerie eiste levenslang, maar de rechter achtte niet bewezen dat K. het meisje vermoordde om te verhullen dat hij haar seksueel had misbruikt en legde 18 jaar cel op. Het OM is tegen de uitspraak in beroep gegaan.

Lees verder op de website van Leefbaar Rotterdam


Chat openen