Leden gebiedscommissie voorgesteld aan Oud-IJsselmonde

Donderdagavond 5 juni werd het gebiedsplan voor IJsselmonde besproken in De Magneet in Oud-
IJsselmonde. Ook werden de leden van de nieuwe gebiedscommissie voorgesteld aan de bewoners.

Deze avond was speciale aandacht voor de gebieden Veranda en Oud-IJsselmonde. De avond was de afsluiting van een reeks van vier waarbij de bewoners van de verschillende wijken hun mening konden laten horen over het gebiedsplan.

De avonden werden druk bezocht. Gemiddeld waren er per avond bijna 80 bezoekers. Ook bij deze bijeenkomst was de opkomst groot. Bewoners maakten duidelijk dat het om geheel verschillende gebieden gaat met verschillende kenmerken. Voor de Veranda werd speciale aandacht gevraagd voor het vele zwerfvuil.

Op het eiland Brienenoord zou gehandhaafd moeten worden op het losloopverbod voor honden. Voor Oud-IJsselmonde waren veel vragen over het niet doorgaan van vorige plannen voor het gebied. Ook werd aandacht gevraagd voor geluidsoverlast en fijnstof van de Brienenoordbrug.

De gebiedscommissie gaat de reacties van bewoners verwerken in een advies over het gebiedsplan. De hoge opkomst maakte in ieder geval het belang duidelijk om bewoners te betrekken bij de plannen en dat neemt de gebiedscommissie dan ook als uitgangspunt.

bijeenkomst-gebiedscommissie-ijsselmonde


Chat openen