Krakers laten ravage achter bij opvangcentrum De Patio

Krakers laten ravage achter bij opvangcentrum De Patio
Zorgorganisatie Middin is woest op een groep krakers die vorige week het opvangcentrum De Patio binnendrongen. Zij hebben daar een ravage achtergelaten bij het opvangcentrum voor verstandelijk gehandicapte coronapatiënten.

De Patio is gevestigd aan de Bierens de Haanweg in Rotterdam-Lombardijen. Volgens het OM ging het hier niet om een ‘kraak’ maar om ‘huisvredebreuk’. Het pand was immers compleet ingericht en klaar voor gebruik. De krakers kregen één dag de tijd om hun spullen te pakken.


Middin ging later een kijkje nemen en zag dat het pand was leeggeroofd en dat er een enorme ravage was achtergelaten. Zelfs knuffelbeertjes waren onthoofd. “Drie krakers zaten er nog, ze wisten niks van diefstal, maar ze hadden wel auto’s met aanhangwa­gens bij zich”, aldus projectleider Maarten de Kort van Middin tegen het Algemeen Dagblad.

Er werden nogal wat spullen vermist zoals tv’s, de wasmachine, computers en zelfs cilindersloten. De zorginstelling gaat aangifte doen van inbraak en diefstal.

Opvangcentrum De Patio is bedoeld voor gehandicapten die het coronavirus hebben opgelopen. “Bewoners tegen wie je niet zomaar ineens kan zeggen: je gaat nu in quarantaine, je mag niemand meer knuffelen en moet op je kamer blijven.”

“Tot nu toe is het gelukkig nog niet nodig gebleken om daar bewoners onder te brengen. Maar gezien de situatie in Rotterdam kan dat elk moment gebeuren natuurlijk.”

Chat openen